Få ett Hollywoodleende med tandblekning

Ett vackert vitt leende ökar självförtroendet. Våra tänder anses vara en viktig del av utseendet, men dagligt slit kan orsaka missfärgningar. En god daglig tandvård kombinerat med tandblekning när tänderna börjar gulna är vägen till ett riktigt Hollywood-leende. Det finns olika tillvägagångssätt för att bleka tänderna, allt ifrån ett besök hos tandläkaren till olika hemmakit.

En tandblekning som passar dig
Genom en god tandvårdsrutin och tandblekning hemma undviker man problem som en tandläkare behöver fixa samt att tänderna inte blir missfärgade lika snabbt. Det finns mycket i vardagen som kan påverka färgen på tänderna, där några vanliga orsaker är kaffe, frätande läsk och rökning. I vissa fall kanske ens naturliga tandfärg inte är riktigt så vit som man önskar. I dag finns det mängder av olika tandblekningsmetoder att välja bland. Detta innebär att det garanterat finns en metod för dig. Innan varje metod är det viktigt att man borstar tänderna och ser till att de är rena.

Startkit LED
En allt vanligare metod är gel som läggs i en anpassad munskena som sedan lyses på med en LED-lampa. Detta liknar metoden som tandläkare använder. Ett set innehåller oftast en plastskena, blekningsgel och en LED-lampa. Processen startar med att man lägger plastskenan i varmt vatten och därefter trycker den på tänderna. På så vis formas skenan, detta görs endast första gången. Skenan stelnar när den blir sval igen.

När man vill bleka tänderna lägger man gel i skenan, trycker in skenan i munnen och sätter LED-lampan emot. Hur länge man ska sitta står i instruktionerna, mellan 15-45 minuter är vanligt. Vanligtvis används skenan varje dag i upp till två veckor vid nyanvändning för att ge önskat resultat. Därefter används den vid behov.

Remsor & blekningspennor
En mer klassisk variant som lever kvar än idag. Remsor sätts på tandraden, både uppe och nere, och ska sitta på mellan 15-45 minuter. Läs i instruktionerna. Därefter tar man ut remsorna och spottar ut eventuellt överflöd.

Blekningspennor fungerar på liknande vis men där är skillnaden att man målar på varje tand, istället för att fästa en färdig remsa.

Tandkräm & munskölj
Ytterligare ett sätt att dagligen motverka gula tänder är att välja en tandkräm och munskölj som jobbar med just detta.

Blekning hos tandläkare
Den metod som anses vara absolut säkrast är att låta sin tandläkare bleka ens tänder. Tandläkare kan allting som rör tänderna, därmed riskerar man inte att slita på emaljen eller göra en behandling på tänder som inte är starka nog. Enda nackdelen är att det kostar lite mer än vanliga hemmakurer.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *