Hur du väljer rätt flyttfirma

Om du ska flytta behöver du troligtvis anlita en flyttfirma, och det finns en hel del saker du behöver tänka på. Det första är att googla på flyttfirmor, se var de finns och vad de hjälper till med. Priser står sällan, så när du hittat några som verkar passa dig ringer du och frågar om en offert. Be dem skriva om priset är exklusive moms eller inte. Glöm inte att ge flyttfirman alla upplysningar som kan vara viktiga för dem. Offerten kommer oftast på din mejl och när du fått svar från alla, är det dags att jämföra dem.

 

Är flyttfirman seriös?

En sak som är bra att tänka på är att om det låter för bra för att vara sant, kan det röra sig om en oseriös flyttfirma. Givetvis är de flesta firmor seriösa, men som i alla branscher finns det tyvärr även oseriösa aktörer. Det är lätt att kolla upp om flyttfirman är seriös, du besöker bara Transportstyrelsens hemsida, klickar på yrkestrafiktillstånd och söker på flyttfirmans organisationsnummer. Finns det med i registret och har F-skattsedel behöver du inte vara orolig.

Flytta kartonger flyttfirma

När du valt flyttfirma

Efter att du tittat igenom alla offerter och vad de olika firmorna erbjuder, kollat upp om de har trafiktillstånd och F-skattsedel, har du troligtvis hittat en som passar dig. Du ringer då upp flyttfirman, ställer frågor och får svar. Vissa firmor har en förman som kommer hem till dig för att se hur många saker du har, då vet han direkt hur stor buss som behövs och hur högt priset blir.

Vanligt är också att du och förmannen bestämmer om du själv ska ta med vissa saker, packa ner själv i lådor, eller om de ska sköta allt. Vissa flyttfirmor gör även flyttstädning och det brukar kännas tryggast. Glöm heller inte att boka tid för flytt minst 30 dagar innan. Många flyttfirmor har även uthyrning av magasin där du kan förvara dina möbler och andra personliga tillbehör. Det är bra om du bara ska flytta utomlands ett tag, eller studera på annan ort, men inte vill eller kan hyra ut din bostad.